Award & Achievement

MyInovasi2016

3 Dis - Program ini bertujuan menguji kemahiran mahasiswa dalam membudayakan inovasi dan kreativiti

supaya dapat memberi manfaat kepada masyarakat sekitar sesuai dengan slogan MyINOVASI iaitu Inovasi Berbudi Masyarakat Lestari.

Pertandingan Memasyarakatkan Inovasi Pelajar IPT 2016 atau lebih dikenali sebagai MyINOVASI2016 ini adalah satu program untuk memupuk budaya inovasi dan kreativiti di kalangan pelajar-pelajar IPT.

MyINOVASI telah mula diperkenalkan pada tahun 2012 merupakan salah satu program pertandingan Panji Mercu Kementerian Pendididikan Tinggi yang dikelolakan bawah pengurusan Jabatan Pendidikan Tinggi dengan kerjasama Sekretariat Pertandingan iaitu Institut Sultan Iskandar.

UniKL MSI telah dipilih sebagai Johan (Pisau Menoreh Getah Automatik) dan tempat kelima (Hydrolic Rest-Q). Tahniah kepada pemenang

Connect with us

Universiti Kuala Lumpur Malaysian Spanish Institute, Kulim Hi-TechPark, 09000 Kulim, Kedah.

• Tel : +604-403 5199 / 5200

• Fax : +604-403 5201